علائم خراب شدن چراغ خودرو و زمان تعویض آن

چراغ ها اجزای حیاتی وسایل نقلیه محسوب می شوند چون ایمنی راننده و دیگران را تضمین می کنند به این صورت که نه تنها دید مناسب را برای راننده تأمین می نمایند بلکه باعث می شوند سایر رانندگان، خودرو را در شرایط مختلف آب و هوایی و جاده ایی تشخیص دهند. چراغ خودرو به دلایل مختلفی دچار خرابی یا کاهش عملکرد می شوند.کاهش نور چراغ ها، خاموش شدن چراغ ها، تغییر رنگ نور، چشمک زدن، لرزش نور، روشن نشدن چراغ های ترمز و آسیب به بدنه یا لنز چراغ از جمله رایج ترین علائم خرابی چراغ خودرو به شمار می روند. با این مطلب همراه باشید در ادامه به معرفی علائم خرابی چراغ خودرو، دلایل شایع خرابی چراغ های خودرو، زمان تعویض چراغ ها و تفاوت خرابی لامپ با خرابی یونیت یا مدار داخلی چراغ می پردازیم.

علائم خراب شدن چراغ خودرو و زمان تعویض آن

دلایل شایع خرابی چراغ های خودرو

چراغ های خودرو با گذشت زمان خراب می شوند و این موضوع دلایلی مختلفی دارد که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم.

  1. ضعف سیستم برق
  2. استفاده از لامپ های بی کیفیت
  3. کدر شدن طلق چراغ ها
  4. طول عمر مشخص لامپ ها
  5. نوسانات شدید در سیستم برق
  6. ورود آب و رطوبت به داخل چراغ ها
  7. فرسودگی سیم ها
  8. ترک خوردن و شکستگی طلق چراغ خودرو

 

1-ضعف سیستم برق

ضعف سیستم برق خودرو باعث می شود که ولتاژ کافی به چراغ ها نرسد در نتیجه منجر به کاهش نور چراغ ها می گردد. این مشکل اغلب بخاطر خراب شدن دینام یا باتری اتفاق می افتد.

 

2-استفاده از لامپ های بی کیفیت

توجه داشته باشید که استفاده از لامپ های بی کیفیت و نامرغوب هم باعث افت نوردهی می شود.

 

3-کدر شدن طلق چراغ ها

یکی از دلایل کاهش شدت نور خروجی به خاطر کدر شدن طلق چراغ ها می باشد. طلق های چراغ مدام در معرض نور خورشید و گردوغبار قرار دارند به همین خاطر زرد و کدر می گردند.

کدر شدن چراغ خودرو

4-طول عمر مشخص لامپ ها

لامپ ها دارای طول عمر معینی هستند و بعد از مدتی باید تعویض گردند.

 

5-نوسانات شدید در سیستم برق

نوسانات شدید در سیستم برق هم می تواند سبب خرابی زودهنگام لامپ های چراغ خودرو گردد.

 

6-ورود آب و رطوبت به داخل چراغ ها

ورود رطوبت و نفوذ آب به داخل چراغ ها باعث ایجاد اتصال کوتاه می شود و این احتمال وجود دارد که لامپ ها بسوزند. همچنین ورود آب و بخار به داخل چراغ ها سبب کدر شدن، کاهش نوردهی و سوختن لامپ ها می گردد.

ورود آب و رطوبت به داخل چراغ ها

7-فرسودگی سیم ها

عملکرد صحیح چراغ ها به سیستم برق خودرو بستگی دارد. به این صورت که قطع شدن سیم ها و سوکت ها می تواند باعث خاموش شدن چراغ ها شود. البته در این میان فرسودگی سیم ها، نوسانات جریان برق و اتصال کوتاه یا آسیب وارد شدن به سیم های خودرو در اثر ضربه می توانند در سیستم برق مشکلاتی ایجاد نماید.

 

8-ترک خوردن و شکستگی طلق چراغ خودرو

تغییرات ناگهانی دما معمولا باعث ایجاد بخار داخل چراغ می شود و در صورت عدم تهویه و با گذشت زمان معمولا مشکل ساز می گردد. همچنین ترک خوردن یا شکستگی طلق خودرو باعث ورود گردوغبار و آب به داخل آن می شود. در این میان خراب شدن واشرهای آب بندی یا فرسودگی درزگیرهای خودرو هم دلیل ورود رطوبت به داخل چراغ می باشد.

 

راهکارهایی جهت پیشگیری از خرابی چراغ های خودرو

روشنایی مسیر، افزایش دید راننده و هشدار به سایر رانندگان به وسیله چراغ های خودرو انجام می گیرد در نتیجه خراب شدن چراغ ها بر ایمنی و عملکرد خودرو تأثیرگذار است. برای جلوگیری از خرابی زودهنگام چراغ ها رعایت یکسری نکات ضروری می باشد.

سرویس دوره ای چراغ ها، بررسی سیم کشی چراغ ها و اتصالات برق، بررسی باتری، تنظیم چراغ ها، تعویض لامپ ها، استفاده از لامپ های باکیفیت و استاندارد، تمیز کردن و محافظت از طلق چراغ ها و جلوگیری از ورود آب و رطوبت به داخل چراغ ها، از جمله اقدامات مهم برای جلوگیری از خرابی چراغ های خودرو می باشد.

 

زمان تعویض چراغ خودرو

زمان تعویض با توجه به نوع لامپ، میزان استفاده و شرایط رانندگی متغییر می باشد. عمر مفید لامپ های هالوژن معمولا کمتر از لامپ های LED می باشد. همچنین استفاده مداوم از لامپ ها باعث کاهش عمر آن ها می شود. رانندگی در شرایط نامساعد آب و هوایی مانند بارندگی یا برف هم می تواند باعث فرسودگی زودهنگام لامپ ها گردد. در مجموع لامپ ها بعد از مدتی استفاده 500 تا 2000 ساعت باید تعویض شوند.

رانندگان به طور دوره ای باید چراغ های خودرو را بررسی کنند و در صورت مشاهده هر گونه مشکل همچون کاهش نور یا سوسو زدن، نسبت به تعویض آن ها اقدام کنند.

زمان تعویض چراغ خودرو

تفاوت خرابی لامپ با خرابی یونیت یا مدار داخلی چراغ

خرابی یونیت یا مدار داخلی چراغ های خودرو یعنی اختلال در سیستم های الکتریکی و سیسم کشی مربوط به چراغ ها می باشد. همچنین خرابی می تواند به خاطر عواملی مانند خرابی سوییچ های کنترل چراغ ها، نقص در سیم کشی، مشکلات در فیوزها، کثیفی لنز چراغ ها و سوختن لامپ ها باشد.

برای محافظت از مدارها در برابر جریان های بالا از فیوز استفاده می شود و خراب شدن فیوز می تواند منجر به قطع جریان برق به چراغ ها شود. همچنین ضربه یا فشار بیش از حد به چراغ ها می تواند باعث خرابی یونیت یا مدار داخلی گردد. کثیف شدن لنزها هم شدت نور را کاهش می دهد و همین موضوع سبب کاهش کارایی چراغ ها می شود.

 

علائم خرابی یونیت

نشانه هایی که بیانگر خرابی یونیت یا مدار داخلی چراغ است شامل خاموش شدن چراغ ها، نوسان در شدت نور، روشن نشدن چراغ ها، سوختن فیوزها و ایجاد اتصالی در مدار می باشد.

 

راهکارهایی برای حل مشکل

بررسی و تعویض فیوزها، تعمیر یا تعویض سوییچ های کنترل چراغ ها، بررسی و تعمیر سیم کشی، تعویض لامپ ها و تمیز کردن لنز چراغ ها راهکارهایی برای حل این مشکل می باشند.

 

جمع بندی

با نگهداری صحیح چراغ های خودرو می توانید شاهد عملکرد بهتر این اجزای مهم خودرو در رانندگی شبانه یا در هوای نامساعد باشید. با گذشت زمان چراغ های خودرو دچار مشکلاتی مانند سوختن لامپ، کدر شدن طلق چراغ، خرابی سیستم برق و کم نور شدن چراغ ها می شوند. با بررسی و تعمیر به موقع چراغ های خودرو می توانید از بروز بسیاری از حوادث رانندگی پیشگیری کنید.